Нажаль, в період карантину ми не маємо можливості повноцінно провести свята з друзями на природі. Тож треба шукати ідеї, як відсвяткувати вдома. Ми хочемо поділитися рецептом неймовірно смачної мармурової яловичини на сковороді.
Мармурова яловичина — це найвідоміший у світі м’ясний делікатес. Мармуровою вона називається тому, що на зрізі дуже нагадує поцяткований прожилками камінь. Цей ефект досягається завдяки наявності тонких прошарків жиру в м’язовій тканині, які і роблять смак м’яса легким, ніжним і дуже соковитим.
Щоб приготувати смачний соковитий стейк з мармурової яловичини на сковороді вам не буде потрібно багато часу і особливі кулінарні пристосування. Все, що має бути під рукою — це шматок якісного м’яса і трохи приправ для ароматики.
Складові:
— стейк мармурової яловичини — 800 гр;
— оливкова олія — 3 ст.л.;
— суміш перців — за смаком;
— сіль — за смаком;
— інші приправи (базилік / розмарин / чебрець) — за смаком.
Час приготування: 15 хвилин
Приготування:
Перевертаємо яловичину 4 рази — при товщині шматка не більше 3 см, часу буде досить, щоб отримати ідеальну ступінь готовності Medium. Знімаємо стейк з яловичини зі сковороди, даємо шматку відпочити.
Ваша неймовірно проста, але неймовірно смачнюща святкова вечеря готова!
Смачного друзі!