Мармурова яловичина на вашому столі


Нажаль, в період карантину ми не маємо можливості повноцінно провести свята з друзями на природі. Тож треба шукати ідеї, як відсвяткувати вдома. Ми хочемо поділитися рецептом неймовірно смачної мармурової яловичини на сковороді.

Мармурова яловичина — це найвідоміший у світі м’ясний делікатес. Мармуровою вона називається тому, що на зрізі дуже нагадує поцяткований прожилками камінь. Цей ефект досягається завдяки наявності тонких прошарків жиру в м’язовій тканині, які і роблять смак м’яса легким, ніжним і дуже соковитим.

Щоб приготувати смачний соковитий стейк з мармурової яловичини на сковороді вам не буде потрібно багато часу і особливі кулінарні пристосування. Все, що має бути під рукою — це шматок якісного м’яса і трохи приправ для ароматики.

Складові:

— стейк мармурової яловичини — 800 гр;

— оливкова олія — 3 ст.л.;

— суміш перців — за смаком;

— сіль — за смаком;

— інші приправи (базилік / розмарин / чебрець) — за смаком.

Час приготування: 15 хвилин

Приготування:

  1. Стейк витираємо насухо паперовим рушником і залишаємо його на столі для насичення киснем. Даємо м’ясу трохи зігрітися при кімнатній температурі, що необхідно для рівномірного прожарювання.
  2. Натираємо м’ясо сумішшю перців і сіллю, оливковою олією.
  3. Нагріваємо сковороду до 200 градусів.
  4. Кладемо шматок на розігріту поверхню, притискаємо лопаткою.
  5. Обсмажуємо стейк на кожній стороні по 2,5 хвилини, постійно перевертаючи.
  6. Ароматні трави додаємо в кінці обсмажування.

Перевертаємо яловичину 4 рази — при товщині шматка не більше 3 см, часу буде досить, щоб отримати ідеальну ступінь готовності Medium. Знімаємо стейк з яловичини зі сковороди, даємо шматку відпочити.

Ваша неймовірно проста, але неймовірно смачнюща святкова вечеря готова!

Смачного друзі!

Заказать консультацию

 

×
Рассчитать стоимость

 

×